Indlæg fra medlem.

 Aftentur til Puge Mølleå

Min gamle fiskemakker og jeg arriverede til ovennævnte; undertegnede med rygsæk inkorporeret sæde, min makker med en beskeden pose fra Rema med indhold.

Ved vejen ud til bænksættet løb vi spidsrod mellem markchampignon, valgte at opsamle nogle.

I tykningen, i skovfuld skygge, skimtede vi nogle interessante ’personager’ , bænket og fastnaglet, dog nogle strøet med rund hånd i nogle festivalstole; tronede i deres almægtighed; hvornår skulle forestillingen begynde?

Den første vi stødte/hilste på var foreningens ”Grand old man” som stadig er ’ Still going strong’ og lur mig, han havde nok været ude at padle de sædvanlige  12 km, og det løse? – ikke et ord om løsagtighed! Han var kørt ud til bænksættet med grilludstyret – bakket – en præstation af rang. 

Jeg præsenterede svampene på det rå bjælkebord; nogle var venner? de udtrykte bekymring ved mit bid i objektet, andre var lige glade, var de venner eller?, een var så kynisk, han forlangte kontingent, inden jeg eventuelt  ’rejste hinsidan’.  En ’herre’, et produkt af vores teknologiske samfund, trak blank, jeg tror det var en mobil, -eller det der er værre – han scrollede, hedder det vist nok?  Der åbenbarede sig nogle udefinerbare svampe, skal jeg være ærlig, det tog jeg med forbehold, jeg holder mig til nogle tydelige kildeangivelser, jeg røber desværre her min fremskredne alder, og lider ikke af et ’ senpubertets syndrom ’. Nej lad os få det på tryk mine Herrer!

Omtalte ’herre’, kan dog andet end, at scrolle, alt er relativt? – Einsteins ’relativitets teori, eller flere stein?

Som det fremgår er jeg ikke tilhænger af de asociale medier, nej lad mig møde mennesker af kød og blod, se dem i øjnene når de –  ’slår visiret op og ranker ryggen’!

Ellers som helhed nogle ’gutter mænd’ af bedste skuffe var til stede, altid den med alderen karakteristiske ’forkromede humor’ med den fornødne pli, der var også nogle novicer udi livet ’hedsporer”= udi fiskeriet, en af dem havde sågar fanget en fisk, underlagt metoden dapping, de var så beleven at de optrådte  yderst spagfærdigt – manglede bare – det var i øvrigt nogle ’filmfolk, de havde dog været så beskedne, at lade udstyret blive hjemme.

Grillen var en rigtig grill, der var to, den ene mere erfaren, end den anden;  ikke noget med nymodens dekadente: – gas, – og – ’fanden og hans pumpestok’ –  det virkede!  

Dog der var en ’slange i Paradiset’, der blev sat en satellit i stilling, så tænkte jeg, nu skal der påbegyndes et eksperiment, innovativt, ak nej det fusede ud i ingenting…… det endte i en sky af damp, et kulturelt chok, i forhold til grillen, nymodens fjas, eller var det gas.

Der var et interessant opbud af fiskere, som omtalt, er par ’hedsporer’, ingen skåret over ’samme læst’! – Dog var der nogle mere eller mindre ’særtilfælde’, en var stolt af sin løvemanke, en anden poserede med en spinnestang påhængt en overvægtig flue, han forklarede mig i nogle mere eller mindre floromvundne  vendinger hvad det drejede sig om, jeg lyttede andægtigt,- ’livet er jo et stort teater.

En anden ’herre’ var totalt knust, han havde mistet sin fangstkrog, som  han havde fået i dåbsgave, eller? Det lød lige sådan, det tyder på en unik pietets følelse, – beundringsværdigt. Som han så følelsesladet sagde: ”Og så havde den rødt håndtag!

Festen sluttede af med, at foreningens: ’Grand old man’ stillede sig i positur som en fra – Francis Fords Coppolas film: Godfather; med sin karakteristiske sixpence,  tændte sig en Cubacigar, som han så erotisk opstemt sagde: ”Den er rullet på inderlåret af en cubansk skønheds inderlår,” det resulterede i = jeg satte mig i vindsiden, derefter endte jeg i puberteten.

Cigaren var en indikation, på en beleven og sej indsats, jeg formoder selvfølelig at det var, en generøs gestus/gave fra foreningen: – cigaren.

Nu vil jeg slutte med en form for; efterskrift af Piet Hein: ”Den som tager sjov for sjov, og alvor alvorligt, har forstået begge dele dårligt”.

Med en ærbødig hilsen til de fremmødte. Og tak for hjerteligt samvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *