Udvalgt

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev for august – September- Oktober

Mandag d.19/8-2019 fra kl.17,00 Aftenten til Puge Mølleå. Vi mødes ved slusen ved Aborgminde. Medbring selv alt til grillen samt tilbehør . Grillen vil være tændt fra kl. 18,30. Vi spiser ved vores bordbænk sæt ved lunden.

Mandag  d.2/9-2019 mødes vi ved Børges put and take Ryskovvej 22. kl.17,00. Medtag selv alt til grillen samt tilbehør .Klubben giver 50 kr. som tilskud til fiskekortet som koster 100 kr for 4 timer,altså koster det kun 50 kr. for 4 timers fiskeri.

Lørdag d.19/10-2019 Tur til Hodde( Varde å)hvor vi kan være i Ole Olesens hus og overnatte hvis man har lyst. Fiskekort kan købes på : Fiskekort.dk Ved køb er det kort til zone 2. Bemærk kortet giver ret til fiskeri i 24 timer, derfor mulighed for overnatning

Tilmelding til Ole på mail: oleco45@gmail.com  senest 14/10-2019

26/10-2019 Kysttur fra klubhuset hvor vi mødes kl.9,00 til morgenkaffe som klubben er vært ved.Tilmelding til Ebbe mail:ebbekaaenielsen@gmail.com senest 23/10-2019

Bestyrelsen ønsker input vedrørende aktiviteter så kom frem af  busken med indslag.

Udvalgt

Tilmelding til Laganturen 9-10-11-12 septemper 2019

Forhånds tilmelding til fisketur til Lagan snarest mulig da vi har reserveret 10 senge så det er først til mølle principet.
Fisketur til Lagan i Sverige 9. – 13. september 2019 – 3 overnatninger.

Forventet pris for overnatning incl.håndklæder-sengelinned og morgenmad samt frokost.Incl fiskekort for 3 dage. ca.1600 kr.

Bropenge og kørsels udgifter afregnes med den der lægger bil til.Anslået til ca.500 kr. pr.person

Yderligere oplysninger og tilmelding til Poul Møller 42601908 eller poultop@gmail.com
Med venlig hilsen

Poul Møller
Aos.

Udvalgt

Indlæg fra medlem

man. 8. apr. 2019 kl. 12.41 skrev Ole Balder Temberg <olebalder@hotmail.com>:

                                                              Et surt opstød?

Nu har jeg gennem mit, ’relativt’, lange liv mødt mange mere eller mindre ’interessante” personager: ”fiskere” . Nu vil  jeg ikke tage mig den frihed, at være den dømmende kraft, men det sete afhænger af hvilke – ’øjne’, der ser.

Nogle sværger til det lette grej – et modefænomen? Som jævnligt dukker op, og hvorfor? Det er jo ikke til udsøgt glæder for fisken; Der er dog en del iflg. – ”egen betragtning” –  en manglende bevidsthed om, at på sådan et grej, ”løber”, fighten med fisken oven en længere periode, rent dyreetisk, uforsvarligt? – Jo længere fisken fightes jo mere mælkesyre ophobes der, oveni bliver den også stresset – ”uden egen skyld”!!!!

Man kender det inden for løberidrætten, mælkesyren er rigtig svær at komme af med, og dog der jogger man den langsom af; nu skal jeg nok lade være at komme for meget ind på det fysiologiske! I parentes bemærket, løberne kommer forholdsvis hurtig til hægterne igen.

Men faktum er; hold din fisk hårdt og kontant.                    

Dvs. et minut pr. kilo fisk færdigt arbejde – om muligt?

En anden ting, der også er meget vigtig, som der med stor generøsitet og med fornuft bliver praktiseret, er Lindas Bollerups omhyggelighed med fiskene under elektrofiskeriet, i vores elskede å, er yderst kompetent, dvs. fiskene holdes ikke længere i ”de” tynde luftlag, end det er nødvendigt.

Den håndtering har jeg også set præsenteret af en af foreningens medlemmer fra: ”Prætorianer Garden”; ingen nævnt ingen glemt; – der var en fisk, der var kommet i nød, og straks itrak han en handske, simulerede åndfrisk, og handlede, dybt bevæget svømmede den videre.

Fisk skal ikke oven vande, hvis de ikke straks skal over bålet, skal de dette? Skal den straks sendes hinsidan, dvs. et ordenligt gok oven i ’forstanden’,  – ”så den forhindres i, at tænke yderligere”.

Skal den ud igen, skal den behandles yderst varsomt , dvs. lad den så vidt muligt blive i vandet, løsn forsigtig krogen; skal den imod alle odds, op af dens rette element, da fugt straks hænderne, og tag varsomt om den! Den er jo en følsom ”skabning”.

:For at konkretisere det: – ”holder man en fisk 30 sekunder oven vande, er dens chance for overlevelse reduceret med 70 procent.

: Kun 28 procent af regnbueørrederne var i live 12 timer efter at have været kroget, udtrættet, holdt oven vande i 60 sekunder.

Kilde: de ovennævnte tal!   er – tyvstjålet – fra bladet: ”Fluefisker”: Strandhugst, beklager.

Nu har jeg på mere eller mindre foranledning, forsøgt at optræde mindre prætentiøs, selvom det af natur falder mig svært. Jeg vil dog med stor ærbødighed erkende, at der kan forekomme nogle underfundige bemærkninger – i ovennævte.

Og vis nu fiskene, noget: ”Gentlemen`s Agreement”.

Knæk og bræk, Ole Balder Temberg.