El fiskeri Puge mølleå

  Elektrofiskeri Puge Mølleå, Etape 1

Frisk vind fra S/V, 10 gr, d.5.11. Nu skulle der atter elektrofiskes.

Alle fra bestyrelsen var mødt, nogle før andre, ligesom efterårsbladene der falder fra træerne.Fiskeriet startede ved slusen, Ebbe hoppede diskret i vandet derefter fulgte båden med assistance af en herre fra Tommerup Lystfiskerforening, som havde været så generøs, at møde hjælpende op.  Derefter hoppede undertegnede i vandet, og til sidste fiskemesteren Linda fra Fyns Laksefisk, og som altid smidig og elegant lagde hun sig i front med elektroden.  Hun afsøgte vandløbet systematisk. Relativt hurtigt  kom der fisk i nettet; så allerede ved “vadestedet”, blev der læsset fisk af i karret på den medbragte bil, der var hjælpere der lyn hurtigt udførte denne opgave, der var sågar et par ‘ungersvende’, der havde droppet en arbejdsdag for at gå til hånde. 
Ved fiskeriet viste der sig desværre nogle, mere eller mindre skadede fisk, måske, en af prædatorerne: – skarven, eller? der blev, som et kuriosum, også lokaliseret et par små bækørreder  – uden skader.
Summa summarum, udbyttet blev derefter følgende, ungefær i nettet: 80 ørreder, 41 tog Linda og hendes hjælper med til Sanderum, hvor de bliver ‘kærlig’ behandlet. Om det strider mod deres natur – det lader vi ligge – men som Linda siger: ” Så er det for at give ‘vores’ vandløb et ekstra “boost” ; – ellers er ‘vores’ vandløb i øvrigt selvproducerende; med fine gydebanker som er i brug. 
Som et ganske almindelig dødeligt medlem, vil jeg sige tak til dem der havde energi til at møde op. Og en stor tak til “Ebbe, Booomstærk”, som altid med “Finsk sisu” i blikket er nærværende når han tager sig af sin særprægede familie : Fiskene , “Mundsvejr” er ikke noget for ham. 
Og så en lille sirlig opgangsbølge i Puge Mølleå, jeg savnede, vores rituelle rundstykker, og kaffen, : Sort som graven, og stærk som fanden selv”!Men,:”det kan jo bliver småt for enhver”.
Ellers i øvrigt en stor tak til “alle” i vores bestyrelse, som ofrer en stor del af deres kostbare fritid i vores lille forening – og stadig er “virile”.  
Et stort knæk til bræk , til ligesindede: Balder Temberg.


SvarVideresend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *